Skip to main content

Često se pitate kako da određene stvari iskorenite u navikama vašeg psa? Onda je vreme da se bolje upoznate sa njim i na taj način, bolje i razumete njegove urođene instinkte.

Svi znamo da psi zahtevaju određenu negu, fizičku aktivnost, hranu i vodu svaki dan. Treningom se mogu naučiti mnogim stvarima i postati lakši za suživot. Ali upoznavanje sa specifičnostima koje određene rase imaju može biti ključno za bolje razumevanje i srećniji boravak vašeg ljubimca u kući.

Na primer, rase poput Šnaucera su gajeni za lov i imaju izuzetno snažno čulo mirisa. Oni će po instinktu kopati. Naravno da vam neće odgovarati da kopa svugde ali umesto da mu zabranite, zašto ne probate obezbediti neki ćošak za to? Terijeri su goniči, reaguju vatreno na manje od sebe i nije poželjno da ih spajate sa mačkom recimo, jer će najčešće nastati haos  i tako dalje…

Instinkt pasa je ujedno i njihov način trošenja energije kao i, po psihologiji pasa, način da “nadju svoju svrhu”. Umesto da se sa ovim sudarite i pokušavate da iskorenite, postoje mnogi načini i da pozitivno preusmerite njihovu energiju.

Važno je za početak znati koga imate pored sebe i uvažiti to, neke stvari su do treninga ali ima i onih koji se teško menjaju. Bavićemo se još ovom temom a ukoliko vas zanima neka određena rasa, slobodno napišite u komentaru.

Leave a Reply

Home
Shop
Favourites
Search