Skip to main content

Rano jutro i vidim ni doručka nema, malo smo brzim koracima obišli zgradu (verovatno da se ja umorim) i legoh na zadnje sedište auta, u stilu „duže ćemo“ 🙂 Kupimo usput poznato i drago lice M i foto aparat, kamera, stativ…što je ok, liči na moju svakodnevnicu. Muzikica, laganica… i evo me sa novim doživljajima 🙂

Obilazak par evropskih metropola ali ovaj put našim kolima. Cilj je bilo upoznavanje Cesar Millana u Pragu, nabavka materijala za novu kolekciju odećice ali i kvalitetno druženje koje uvek prati putovanja.

Prošli put sam se uverila da postoji autobus za Beč koji je potpuno pet-friendly kao i da na našoj granici sa Mađarskom ništa ne insistiraju od papira za mene. Ovaj put se to potvrdilo, džaba sam i sliku u pasoš stavila 🙂 Ali kako A kaže „bolje imati sve, ako jedan carinik na levu nogu ustane, ima pravo da nam traži“. Nakon Mađarske nema granica niti zastoja, nisam sigurna u način moguće provere u Austriji, Češkoj i Slovačkoj kuda smo prolazili ali propisi su isti kao za većinu zemalja EU – pasoš, čip, vakcina protiv besnila, uverenje veterinara i sertifikat.

U Budimpešti smo provele jedan dan. Iznenađujuće je koliko su mađari otvoreni za druženje sa psima pa čak i po restoranima…ja sam se za ovo kratko vreme veoma prijatno osećala.

Osim kratke posete centru i večernjem izlasku, nije se šta dalo videti sem hrpe materijala u tekstilnim radnjama i sastanku u Dogmopolite salonu, gde su nam naši partneri zakazali sastanak. A je već bila u Budimpešti ali se nadam da će i mene uskoro povesti na malo dužu posetu jer je grad prelep!

Svratile smo i do Pandorfa, na putu iz Budimpešte u Beč, a u već poznatom Beču provele jedan prelep dan. Generalno je bilo dinamično i bez puno predaha, ali zapravo meni je sve jedno, dokle god se družimo 24h 🙂

U Beču sam uveče stavljena u kadu i jedno dva sata smo se doterivale. Sva sam bila mirišljava i bela dok su me A i M zadovoljno gledale. Jer ipak, sutra moram sa stilom upoznati najpoznatijeg dresera – šaptača psima, Cesar Millan-a.
Kao krajnja destinacija, Prag i nastup Cesar Millan-a u O2 Areni, rezultat su naše želje da uživo upoznamo ovog showmena. A nije želela da bude samo u publici ili da ga prati preko malog ekrana. Kada smo bile na Floridi, posetile smo njegov institut u Fort Lauderdale-u. Kontaktirale ga mnogo puta mailom…ali sve bez uspeha za direktan kontakt. Sve dok nije naišla na konkurs da se prijave psi za njegov show. On na bini izvodi trikove i za to mu iz svakog mesta trebaju 3-4 lokalna kandidata. Ako vam prođe aplikacija, pozovu vas sa psom pre nastupa nekoliko sati, i isprobaju sa kim će najlakše demonstrirati neposlušnost, agresiju i slična neprihvatljiva ponašanja.

Da bi se kandidovali, potreban je opis i video materijal. A je zamolila prijatelja da zvoni na vrata i snimila je mene kada se potpuno uzbudim od sreće jer nam neko dolazi. Skačem, lajem, samo što ne progovorim. Znam da A ovo često nervira pa se ponekad suzdržim, ali za ovu priliku je koristilo jer je odlučila da baš ovaj detalj „neposlušnog psa“ iskoristi i aplicira sa mnom. Naravno uz opis čime se inače bavimo, usledio je brzi mail sa njihove strane odnosno poziv da dođemo! 🙂 Kada smo stigle u arenu, reda radi testirali su me na agresiju i neposlušnost pored još 15 bučnih pasa, saopštili „tužnu vest“ da nisam ušla kao kandidat za binu jer sam „to-well behaved“ i onda naša prava misija: Upoznali i slikali smo se sa Cesar Millan-om, čak mi se i u pasoš potpisao, čuo je šta radimo i dogovorili smo se za njegov dolazak u Srbiju ili bar nameru na kojoj ćemo raditi u narednom periodu.

Sam show je protekao standardno, zanimljivo i poučno, mada prikazuje mahom principe i teorije koje ste mogli pročitati i u njegovim knjigama. Zastupa udomljavanje pasa širom planete, bori se protiv napuštanja i edukuje kako da postignete bolju harmoniju i sklad sa vašim ljubimcima.

Nakon ovako lepo provedenih dana, put unazad i povratak u NS, u maju puno posla i onda neki specijalan poklon za moj rođendan …pitam se šta će to biti, možda još neko putovanje???!! 🙂

Leave a Reply

Home
Shop
Favourites
Search