Skip to main content

Česta diskusija godinama vodi se oko toga da li je oblačenje pasa stvarna potrebna ili je više do mode i opredeljenja vlasnika?

Davno je prevaziđen odnos da su vlasnički psi vezani lancima u bašti i prepušteni sebi. Oni su deo porodica u urbanim naseljima, socijalizovani i često razmaženi, a način na koji žive sa nama utiče i na njihovu prilagodljivost određenim spoljnim prilikama (i neprilikama).

Vaša ideja zabave i duge zimske šetnje kroz led i sneg sa psom, pa čak i po kiši i mokrom, bez odgovarajuće odeće i opreme nije nešto što će oduševiti vašeg ljubimca, a može dovesti i do prehlade i zdravstvenih problema.

Iako se može reći da žene češće naginju ulepšavanju svojih ljubimaca, mašnicama i odeći i ovo zaista može biti jedan trendi momenat, polako se shvata i činjenica da kućnim psima, pogotovo određenim rasama, jeste hladno zimi pa čak iako ne živite u zemlji koja ima ekstremno niske temperature ili niste na planini na zimovanju.

Posebnu pažnju obratite ukoliko pripada nekim od sledećih rasa:
Bez podlake: Maltezer, Bišon, Pudla, Yorki, Šicu, Šnaucer …
Kratkodlaki: Jazavičar, Engleski hrt, Čivava, Kineski ćubasti pas, Bigl, Mops, Francuski bulldog, pa čak i Doberman, Whippet …

Home
Shop
Favourites
Search