Skip to main content

Moderno je baviti se raznim aspektima ljudske prirode, psihologije i emocionalne inteligencije ali da li se bavimo time i kod naših kućnih ljubimaca koji su bezmalo postali deo svakog drugog doma? Psi su deo našeg života iz različitih razloga ali reči koje uvek sve vezuju su ljubav, zabava i druženje.

Ono što većina vlasnika pasa propusti je uspostavljanje kvalitetne komunikacije i to uglavnom zbog manjka razumevanja zakona pseće prirode i odnosa pas-čovek.

Dominacija i kontrola su ključne reči u tom odnosu. Čovek mora izgraditi ove dve karakteristike i primenjivati ih u svakodnevnoj komunikaciji sa četvoronogim najboljim prijateljem.

Vi usmeravate radnje (dominacija) i vi donosite odluke kada je početak a kada kraj neke akcije (kontrola). Kao u školi kada učitelj kaže učenicima da mogu početi sa pismenim radom ili na kraju da spuste olovke.
Ako pas donosi odluke, vi gubite kontrolu.

Njima reči ništa ne znače, oni spajaju tonove i komuniciraju energujom, pri čemu najbolje reaguju kada smo smireni i samouvereni. A za to moramo da uspostavimo i kontrolu nad našim ljudskim osećanjima.

Mi krećemo u jedno zanimljivo putovanje učenja psihologije pasa kroz serijal pod nazivom „Moj srećan pas“. Kratkim pričama probaćemo bolje proniknuti u zakone prirode naših ljubimaca i primeniti razne tehnika za odgoj uravnoteženog i srećnog psa koje preporučuju veliki poznavaoci životinja poput Cesar Millan-a. Pridružite nam se i vi pa da na kraju svi potvrdimo tezu iz naslova – „Moj srećan pas“!

Leave a Reply

Home
Shop
Favourites
Search