Skip to main content

Kada govorimo o dnevnom unosu hrane, postoje standrdi koji bi trebalo da se ispoštuju u skladu sa starosnom dobi, veličinom psa i zdravstvenim statusom. Svaki proizvođač dužan je da na osnovu recepture svoje hrane predloži tabelu u kojoj je preporučen dnevni unos hrane. Naravno kako je svaki pas jedinka za sebe, nekada treba odstupiti od ove preporuke u zavisnosti kako vaš ljubimac usvaja hranljive materije – a to se vrlo lako može zaključiti na osnovu telesne kondicije.

“Ishrana počinje u dobi nakon odvajanja štrenaca od majke, a to je najčešće u 6. nedelji starosti, kada broj obroka u jednom danu treba da bude 3-4 puta dnevno. Nakon navršena 2 meseca pa sve do 6 meseci starosti psi treba da imaju 3 obroka u toku jednog dana. Sa navršenih 6 meseci prelaze na 2, a nakon prve godine idealno bi bilo naviknuti psa na jedan obrok dnevno. “ savetuje naša sagovornica dr vet. med Marija Balaška.

Medjutim , često kod pasa malih rasa imamo situaciju da taj broj obroka bude i dva puta dnevno obzirom da se preporuka za jedan obrok dnevno uglavnom odnosi na pse srednjih i velikih rasa i to u kasnijim večernjim satima zbog same anatomije i fiziologije želuca čime se preveniraju problemi sa digestivnim traktom (torzija, dilatacija želuca i dr.).

Što se tiče pasa malih rasa kod njih nije problem da se nastavi i sa dva obroka dnevno, gde bi šema ishrane bila da jutarnji obrok bude količinski manji, negde oko 30%, a u večernjim satima u količini od 70% od ukupne dnevno prepručene količine – savetuje dr. Balaška.

4 Comments

  • Dominic4705 says:

    Modern Talking был немецким дуэтом, сформированным в 1984 году. Он стал одним из самых ярких представителей евродиско и популярен благодаря своему неповторимому звучанию. Лучшие песни включают “You’re My Heart, You’re My Soul”, “Brother Louie”, “Cheri, Cheri Lady” и “Geronimo’s Cadillac”. Их музыка оставила неизгладимый след в истории поп-музыки, захватывая слушателей своими заразительными мелодиями и запоминающимися текстами. Modern Talking продолжает быть популярным и в наши дни, оставаясь одним из символов эпохи диско. Музыка 2024 года слушать онлайн и скачать бесплатно mp3.

Leave a Reply

Home
Shop
Favourites
Search