Skip to main content

Pripitomljeni pas ima 78 hromozoma kao i vuk. Kroz vekove ukrštanja desile su se i mnoge genetske varijacije. Današnji psi jedva da liče na vukove ali ipak, oni su nasledili društveno ustrojsto koje vlada u vučjem čoporu.

Vučji čopor radi timski, svi imaju zajednički cilj a zbog boljeg funkcionisanja, društvo čopora je dovelo do razvoja tipova ličnosti. Svako ima svoju ulogu – neko najbolje lovi dok je drugi strateg ili branilac.

Ukoliko čovek izmeni ovaj prirodni poredak, psi postaju nestabilni. Često se dešava da čujemo recimo: „Stranac može da prekorači mog psa i on ne bi ni zalajao ni primetio“. Ti psi jednostavno nemaju ulogu zaštitnika. Zato još jednom ističemo, važno je poznavati svog psa i njegov položaj u čoporu.

Svih 5 Zakona pseće prirode koje smo predstavili jesu temelj vašeg života sa srećnim psom. Poštujte instinkte i energiju. Poštujte jedinstveno mesto koje zauzima u svetu. Poštujte njegova čula kao i njegovu potrebu za čoporom – i preuzmite ulogu vođe čopora da bi držali vašeg psa pod kontrolom.

Psi su neverovatna bića, sagledajte njihovu psihologiju dublje i uživajte u srećnom psu uz sebe!

Leave a Reply

Home
Shop
Favourites
Search